top of page

Norskekysten i Kajakk 

Forberedelser

Forberedelsene til en slik solotur er ganske omfattende. Man skal teste og finne en kajakk man er konfortabel med. Ikke bare sittekomfort, men hvor trygg man føler seg i røff sjø, hvor godt den går i vannet, hvor mye juling den tåler, og ikke minst hvor lenge man kan sitte i båten uten at rygg og rumpe skriker i smerte. I avsnittene under vil jeg prøve å gi dere et lite innblikk i hvordan jeg har tenkt når det kommer til planlegging, valg av kajakk, åre, telt og annet utstyr.

Magne NELO 1 4x5.jpg
Valg av kajakk til turen

Som konkurransepadler er jeg vant med smale og raske båter, men når jeg nå skal bevege meg yttaskjærs i tidvis røft farvann, trenger jeg en mer stabil båt, som i tillegg til komfort har god lasteevne, slik at jeg får med meg nødvendig utstyr til et 3måneders langt eventyr.

 

Jeg vil derfor i perioden før avreise teste ulike båter, før jeg bestemmer meg for hvilke båt som blir min sjelevenn langs norskekysten. Les mer om denne prosessen ved å trykk på linken under. 

17918791945866934.jpg
Valg av åre til turen

Hele mitt liv har jeg padlet med en wing-åre, og det er nok det jeg kommer til å benytte meg av på denne ferden også. Men åren jeg bruker i dag blir for stor og tung å dra gjennom vannet over så lang tid, i en tungt lastet båt på sjøen. Jeg trenger derfor en mindre åre, helst med delbart skaft, som er optimal for en slik tur jeg skal ut på.

 

Planen er å få laget min egen åre sammen med den moderne wing-årens far, Einar Rassmussen. Trykk på linken under for å lese mer om prosessen og valg av åre.

IMG_5492.jpg
Valg av utstyr til turen

Plass er en luksus man ikke har evig av på kajakktur. Derfor vil det være nødvendig å tenke godt gjennom hva man MÅ ha med, hva man BØR ha med og hva man kan ligge igjen hjemme.

Hvis du ønsker å se hvilke valg jeg har gjort, og hva jeg har pakket med meg på turen, så trykk på linken under.

bottom of page